Uw
 Uw ondertitel

Eten onderweg

 Eten is niet het belangrijkste maar tijdens de weekenden en vakanties op de motor is koken altijd weer een feestje.

 Het begint al met het inkopen van de ingrediënten, zeker in het buitenland proberen we het zo lokaal mogelijk te houden met producten en recepten uit de streek en dan aan het eind van de dag heerlijk met een glaasje roze of wijn erbij voor te bereiden en  te koken. 

 

 Iedereen weet dat je op de motor beperkt bent met de spullen die je mee kunt nemen en uiteraard zijn kleding, kampeer- en slaapspullen en dat soort artikelen essentieel op je trip, maar als je van lekker koken houdt op je trip dan is het handig om toch wat ruimte te reserveren voor een aantal basis ingrediënten. Dit hoeft echt niet veel of in grote hoeveelheden te zijn. Wij hebben altijd de voor onze smaak meest voorkomende olie en kruiden bij ons zoals:  

 


- Olie om in te bakken (olijf-, zonnebloem-, etc.)
- Extra vierge olie voor salade, pasta en sauzen
- Zout en peper
- Paprikapoeder
- Oregano
- Kaneel
- Uienpoeder
- Tijm
- Cayennepeper
- Koriander
- Knoflookpoeder
- Kurkuma
- Nootmuskaat

 

Uit ervaring weten we dat er tijdens de reis nog wel wat bij gekocht wordt, zeker als je door de wat minder bekende landen reist en in de winkels of op een streekmarktje de nodige lokale producten ziet liggen, wij kunnen ze dan vaak niet laten liggen en er is altijd wel een plekje in een koffer of tanktas om deze nog mee te nemen.


Om zowel gewicht als ruimte te besparen gebruiken wij voor de vloeistoffen zogenaamde geurloze HDPE flesjes met standaard dop van de firma Polyestershoppen. Deze sluiten voortreffelijk af, wij hebben in ieder geval nog nooit lekkage gehad.
Voor de kruiden hebben we kunststof potjes van het huismerk van de Digros uit de jaren 90 en deze voldoen nog goed maar kunststof potjes zoals gebruikt voor bijvoorbeeld diamond painting zijn ideaal en in overvloed op internet verkrijgbaar.



We hebben in de loop der jaren een hoop lekkere maaltijden gemaakt,  deels geïnspireerd door internet, deels door met de diverse aanwezige ingrediënten te proberen wat lekkers te maken. Een groot deel van deze recepten hebben we in een aantal "boekjes" verzameld en gebruiken deze zowel thuis als op reis om lekker te kokkerellen. We zijn op dit moment bezig met een speciale uitgave om inspiratie op te doen tijdens de motorvakanties en we hopen deze in het voorjaar van 2026 te kunnen aanbieden, een voorproefje kun je bovenaan deze pagina downloaden.